top of page
Av. İrem Erdoğan

Soruşturma Dosyasının UYAP Üzerinden İncelenmesi Talebi ve Dilekçe Örneği

Güncelleme tarihi: 11 Eki 2023

  • UYAP üzerinde soruşturma dosyaları görüntülenebilir mi?

UYAP Avukat Portal üzerinde, kovuşturma aşamasındaki dosyaların incelenmesi mümkün iken soruşturma aşamasındaki savcılık dosyaları görüntülenememektedir. Soruşturma aşamasındaki dosyaların UYAP üzerinden görüntülenebilmesi için soruşturmayı yürüten savcılık tarafından incelemeye onay verilmesi gerekmektedir. Savcılık tarafından onay verildikten sonra dosya, UYAP üzerinden incelenebilecek olup bunun için talepte bulunulması gerekmektedir.


  • Soruşturma dosyaları UYAP Vatandaş Portal üzerinde görüntülenebilir mi?

Belirtmek gerekir ki bu prosedür yalnızca UYAP Avukat Portal için geçerli olup UYAP Vatandaş Portal üzerinden soruşturma dosyalarının incelenmesi mümkün değildir.


  • UYAP Avukat Portal üzerinden nasıl talepte bulunulur?

Öncelikle bahse konu soruşturma dosyasının UYAP üzerinden görüntülenebilmesi için dosyanın hangi ilin, hangi Cumhuriyet Başsavcılığında ve hangi soruşturma numarası ile kayıtlı olduğunun bilinmesi gerekmektedir. Bu bilgi ise genellikle KVKK hükümleri gereğince savcılık kalemlerince telefonda paylaşılmamakta olup ilgili savcılığa bizzat gidilerek öğrenilebilecektir. Yine ilgili dosyaya UYAP üzerinden erişim sağlanabilmesi için avukatın, soruşturma dosyasına vekaletname sunması gerekmektedir.


Yukarıda bahsedilen talepte bulunmak için öncelikle UYAP Avukat Portal'a giriş yapılması gerekir. Giriş yapıldıktan sonra sol taraftaki menüden sırasıyla aşağıdaki yol izlenmelidir.


Dosya Sorgulama İşlemleri > Dosya Sorgula > Yargı Türü > CBS > İl > Yargı Birimi > Dosya Sorgula > Dosya Görüntüle > Evrak Gönderme > Evrak Türü > Avukatın Soruşturma Dosyasını İnceleme Talebi (Portal)


  • Soruşturma dosyasının UYAP üzerinden incelenmesi talebine ilişkin dilekçe örneği:


İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

SORUŞTURMA NO :


MÜŞTEKİ :


VEKİLİ : Av. İrem Erdoğan


KONU : Soruşturma dosyasının incelemeye sunulmasına ilişkin talebimizdir.


AÇIKLAMALAR:


Yukarıda soruşturma numarası yazılı savcılığınız dosyasında müşteki vekili olarak yer almaktayız. Avukatlık Kanunu m. 46/2 uyarınca bahse konu soruşturma dosyasının, müşteki vekili olarak tarafımızca UYAP üzerinden incelenebilmesi için dosyanın incelemeye sunulmasını talep ederiz. .../.../...


Müşteki Vekili

Av. İrem ERDOĞAN

0 yorum

Comments


bottom of page